Bu Blogda Ara

24 Ağustos 2011 Çarşamba

Mükemmelik herşeyin mükemmel olduğunu kabul etmek değil midir?

  Bütün sorunu buldum. İnsanların mutsuzluğu, kendini sevmemesi,depresyona girmesi, arkadaşlarıyla/sevgilisiyle kavga etmesi. Hepsi mükemmeliyetçilikten geliyor.
Biraz düşünün şimdi. Size verilen işi, en mükemmel haliyle vermezseniz içine kurt düşer mi, mükemmel olmanız gerektiğini, herkesin sizi beğenmesi gerektiğini düşünür müsünüz ya da tanıştığınız kişilerin ufak tefek hatalarında "olmaz cıks" diye kenara koyar mısınız?  Ben biraz böyleydim şahsen. Böyle olunca ne insanları beğenip kendinize layık görüyorsunuz, ne size verilen işi en iyi haliyle yapacağım derken sizde hal kalıyor kendinizi yiyip bitiriyorsunuz. Özellikle çoğu insanda "mükemmel olmalıyım" takıntısı olduğunu çözdüm. Bende yok yaee diye karar vermeden önce iyice düşünün bence.
   Ve bakınca "mükemmel" diye bir kavram yok. Mükemmel nedir desek, herhalde herkes kusursuz der. Kime göre kusursuz? Bu dünyada herkesin beğenebileceği tek bir şey bulmadım ben. Birileri beğenir, birileri beğenmez.
Ama başka yönden bakarsak her şey mükemmel. Çünkü ondan bir tane daha yok. En sevmediğim insan bile tek ve "kendi" olma konusunda kusursuz. Kimse Kupa Kızı'ndan daha fazla Kupa Kızı olamaz. Ya da Bihter'den, Aptal Kovboy'dan. Bu sebeple her şeyde kusur arama özelliğimi bir kenara koyuyorum. Çünkü hiç bir şey kusursuz değil, ama aynı zamanda kusursuz.
Felsefe yaptım bu sefer, öptüm hepinizi. -K.K

3 yorum:

Adsız dedi ki...

mükemmel X arayan X siz kalır.
(X: değişken) yerine istediğini koyabilirsin; dost,sevgili,eş vs...

bay tükancı dedi ki...

mükemmellikten ziyade hep daha fazlasını istememizden de olabilir gibi geliyor bana.
yanlış da gelebilir tabi.

Aptal Dörtlü dedi ki...

Hayalhanem, aynen öyle. İnsan ne zaman bir şeyin en iyisini arasa, en kötüsünü bile bulamıyor.
By Tükancı, haklı olabilirsiniz. Belki hep daha fazla isteyerek sonunda kusursuzu, mükemmeli arıyoruz.