Bu Blogda Ara

18 Ağustos 2011 Perşembe

Sweet dreams are made of these. Who am i to disagree?

NaylonPrenses.
Bloga epeydir yazı yazmadım çünkü kupa kızı blogun adını değiştirdiğini bana söyledi ama söyleyemedi yani mesajı giden kutusunda kalmış (buraya bi gülen surat)
İşte buradayım ve gerçekten tuhaf hissediyorum. Ailesiyle sorunlar yaşayan klasik 'ergen modunda' bişeyler yazasım var ama yapmiycam, çünkü ne kendimi ne sizi sıkmak istemiyorum.
Annemle bir süredir iyi olan aramız bu gün itibariyle berbat, evet evet herkes annesiyle kavga eder ama bazen o kadar damarıma basıyo ki , beni tanıyo niye yapıyo diyip kuduruyorum ki beni tanıyan bilir sakin ve sabırlıyımdır genelde.
image
Bugün Kupakızı'nı yolcu ettikten sonra eve döndüm ki evde kimse yok, yanlış anahtar almışım olur ya telefonumun da şarjı yok o komşu bu komşu hallettim. zaten annem de eve geldi o sırada kızmasını bekliyodum, ama bazen gerçekten ğeaaaahğğğ! Her davranışımı kontrol etmeye başladı bebekmişim gibi, sonra benden hepsine tamam dememi falan bekliyo. of işte ANNELERİ BİLİRSİNİZ.
Böyle yapmasına kızmamalıyım diyorum , annem o benim sonuçta iyiliğimi ister hep, ki biz öyle çok büyük kavgalar etmeyiz.Kalbimi kırarsa ya da kalbini kırarsam birbirimizi affedene kadar soğuk oluruz o kadar.Ama bana küçüklüğümden beri yetişkin biriymişim gibi davranırlar ikisi de. Şimdi birden fazla annemin tepkileri haksızlıkmış gibi hissettiriyo. Olgun davrandığımı ve onları utandıracak bir şey yapmayacağıma inanıyorlar babam sana güveniyorum der bana, bu gerçekten çok önemli benim için.(hala güveniyor mu bilemiyorum) Ama annem gerçekten paranoyak bir gençkız annesine dönüşüyo. Sık sık kimle konuşuyosun napıyosun ne yazıyosun diye sormaya başladı.Tersleyince de bağırınıyo deli oluyorum. Asıl olaya geleyim.Laptopu annemle ortak kullanıyoruz, o pek kullanmaz genelde ama ortak işte. Bugün telefon çaldı konuşmak için pcnin başından kalktım ve döndüğümde annem gizli gizli benim fotoğraflarımın olduğu dosyayı açmış fotoğraflarıma bakıyodu. Bi kaç hafta önce bi arkadaşımın yazlığına gitmiştim bir haftalığına, bikaç kız takıldık.Elimizda efes pilsen extralar, abuk subuk pozlar, hatta bi iki fotda el hareketi çekenler vardı. Ben aileme, bana güvendiklerine inandığım için telefonumu bırakıyodum okul zamanı.Mesajlarımı silmeden, telefonu kapamadan öylece. Çünkü ben gerçekten özel hayatıma saygıları olduğunu düşünüyordum. Bugün bu annem için kesinlikle değişti. Bikaç kere kimle mesajlaştığıma falan bakmışlığı olmuştu ama anne merakı diyodum.Ama buna çok kırıldım gerçekten, bunu haketmiyorum.Annemin güvenini tek kırdığım olay çıktığım bi çocuğu öğrenmişti ve ona bu konuda yalan söylemiştim.Beklediğimden çabuk çözmüştük ama o zaman ona benim de kendi kararlarımı verebileceğimi söylemiştim. demek ki hala bana güveni tam değilmiş diyorum ona bağlıyorum.Birden bire böyle yapması tuhafıma gidiyo çünkü, beni yetişkin biri olarak görürken çocuk gibi yargılaması.Özel hayat saygısı sıfırlandı sanırım. Abartıyosun demeyin, hiç bozmadan yanına gidip napıyosun anne dediğimde 'göstermediğin fotoğraflara bakıyorum' dedi.Sanki çektiğim her fotoğrafı ona gösteriyomuşum gibi.Babam bi ara bakmak istiyodu ama fotoğrafçılığımı eleştirmek içindi. Annemse tam bir maydanoz. İsteseydin ben gösterirdim, çok saçma fotoğraflar da var dedim ve orda başladı 'gizli saklın mı var bizden' 'neden izin vermiyosun ' hatta en son 'madem öyle bi daha kullanamazsın bu bilgisayarı'
Baktı fotoğraflarıma, extraları dikerkenkileri de gördü, tuhaf danslarımı da. Ben o sırada özel hayatıma saygı göstermeliydin anne ben sana aynısını yapmazdım, burnunu sokma deseydin sokmazdım diye nutuk çektim ama kim dinledi acaba. Duvarlar heralde. Savunması da basit, onun gizliycek bişeyi yokmuş ben de karıştırıcakmışım istersem. 40küsür yaşındasın evlisin çocuklusun sosyal aktiviten kahve içmek be kadın ne saklın olucak?Saçma fotoğraflar çekiyorum eğlenmek için, sanane ? Bir kadeh bişeyler babam veriyo bana evde, dışarda da arkadaşımla içmişim nolmuş, bilmiyo muydun biliyodun. Gelip bana sorsaydın gizlemezdim çünkü gerçekten sınırımı aşıcak bişey yapmadım. Senden hiç bişey saklamıyorum asla demedim anne sen de bunu bilicek kadar zekisin. Düşünüyorum, tüm anneler bir zamanlar kendi annesinin gardiyan gibi davranmasına kızmıştır.Hiç mi hatırlmıyo benim yaşımda olduğu dönemleri gerçekten?
Umarım ben bir gün hatırlarım, siz de hatırlayın.
 Empati her zaman harika bişey bence!

2 yorum:

Anindayorum.com (Abraham) dedi ki...

Yazılarınızdan ve profilinizden anlaşılıyorkı sizler sıkı dostlarsınz ve hala ergenlık cagındasınız maksimum 18 (= ha bu arada böyle giderse resimden degil ama blogtan okadar para kazanabılırsınz zaten o parayı kazanıncada ferrarili yakısıklıya gerek yok (=

dedemden kalan eski motora ragzıysan gel bloguma :P

Aptal Dörtlü dedi ki...

aşkım çok üzüldüm :( Beni biliyorsun, annem pcnin arkasına geçtiği anda "ne bakıyorsun" diye çığırıyorum ben. Çünkü her anne/baba çocuğunun yaptıklarını merak eder.
İbrahim Hamurcu; evet çok yakınız. 41 izleyiciyle nasıl o kadar para kazanacağız anlamadım :D